Kolo.News.Ukraine.Region

На Дніпропетровщині двоє братів створили нелегальну схему з продажу пального: залучили до схеми директора НПЗ

На Дніпропетровщині двоє братів створили нелегальну схему з продажу пального
На Дніпропетровщині двоє братів створили нелегальну схему з продажу пального Новини України 20 черв 2023 в 09:56

Двоє братів з міста Дніпро організували нелегальний бізнес з продажу пального. Також до протиправної діяльності вони залучили директора нафтопереробного заводу, власників автозаправних станцій, підприємців. Про це повідомили в Дніпропетровській обласній прокуратурі.

На нафтопереробному комплексі підозрювані налагодили повний цикл виробництва дизельного пального та бензину з виробничими можливостями до 500 тонн нафтопродуктів щомісяця.

Потім вже готове пальне вони продавали через мережі підконтрольних ними АЗС. Відповідно документів, які дозволяють продавати паливо, або ті, що повідомляють про якість та походження палива учасники схеми не мали.

Також фігуранти вносили неправдиві дані до фінансової звітності та несанкціоновано змінювали відомості в Єдиному реєстрі акцизних накладних.

Слідчі провели 50 обшуків на території Дніпропетровської, Київської, Одеської, Полтавської, Черкаської, Кіровоградської, Житомирської областей, у місті Рівне за місцями мешкання фігурантів, в автомобілях, які їм належать, підприємствах, НПЗ та автомобільної бази.

Під час обшуків виявили та вилучили:

  • 11 тисяч літрів бензину;
  • 20 тисяч літрів дизельного пального;
  • 1000 м3 нафтопродуктів невстановленого походження;
  • кошти в сумі понад 40 млн грн;
  • 498 тисяч євро;
  • 1,4 млн доларів США.

Усім дев'ятьом учасникам повідомлено про підозру. А двом організаторам обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з визначенням розміру застави у сумі 15 млн грн кожному. Стосовно інших учасників розгляд триває.

Також наклали арешт на виробничі потужності НПЗ, дев'ять автозаправних станцій, 43 банківські рахунки підприємств.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар