Kolo.News.Ukraine.Region

Вінничанин вдавав з себе волонтера та забирав кошти у військових

У Вінницькій області затримали псевдоволонтера
У Вінницькій області затримали псевдоволонтера Новини України 20 черв 2023 в 18:15

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомили про підозру вінничанину, який видавав з себе волонтера. Про це повідомили в Вінницькій обласній прокуратурі.

Слідство встановило, що починаючи з березня 2022 року чоловік на власних сторінках у соціальних мережах розміщував публікації про збір коштів на потребу Збройних Сил України, придбання військової амуніції, обладнання та техніки, а також звіти про постачання такої допомоги. Тобто створював собі імідж волонтера.

Надалі розповсюдження такої інформації в мережі «Інтернет» призвело до того, що військовослужбовці та цивільні особи, сприймаючи його як волонтера, почали замовляти амуніцію та обладнання для потреб підрозділів ЗСУ. Після вступу в діалог підозрюваний обіцяв продати та поставити охочим товари військового призначення. При цьому, отримавши грошові кошти, товар не поставляв та припиняв подальший діалог з покупцями.

Зловмисник встиг завдати збитків військовим та небайдужим громадянам на понад 77 тисяч гривень.

Псевдоволонтеру загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Також ви можете прочитати, як на Кіровоградщині готують кризових консультантів, які допомагатимуть дітям та їх родинам у стресових ситуаціях

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар