Kolo.News.Ukraine.Region

В Одесі продовжується ліквідація забруднення прибережної зони

В Одесі продовжується ліквідація забруднення прибережної зони
В Одесі продовжується ліквідація забруднення прибережної зони Новини України 22 черв 2023 в 18:00

Вже другий тиждень сотні одеських комунальників із залученням важкої техніки вивозять тисячі кубічних метрів сміття, що прибиває до узбережжя внаслідок підриву Каховської ГЕС. Про це повідомляють в Одеській міській раді.

13 червня 2023 року після обстеження спеціалістами території на наявність небезпечних предметів та проведення інструктажу КП «Узбережжя Одеси» розпочало роботи з очищення пляжної зони.

Спільними зусиллями співробітників КП «Узбережжя Одеси», КП «Міські дороги», ЖКСів, а також працівників орендованих територій проводяться роботи уздовж всієї лінії узбережжя - від Ланжерону до 16-ї ст. Великого Фонтану.

Одеситам нагадують: відвідування території пляжів й самовільні спроби прибирання сміття на узбережжі є небезпечними для життя та категорично забороняються.

За інформацією ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», із відібраних двох проб питної води на санітарно-мікробіологічні показники та двох проб питної води на санітарно-хімічні показники нестандартні проби не виявлені.

У відібраних 17-18.06.2023 року з точки в м. Одесі (морський порт, причал № 2) проб морської води виявлено холероподібний вібріон НАГ 1 групи Хейберга (виділені холероподібні НАГвібріони не є збудниками холери, але викликають захворювання на гострі кишкові інфекції).

Проби морської води, відібрані 17-18 червня на мікробіологічні показники, не відповідають гігієнічним нормам. Санепідситуація знаходиться на постійному контролі.

За результатами відомчого лабораторного контролю Філії «Інфоксводоканал» ТОВ «Інфокс», питна вода відповідає ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Читайте також: З Вінниччини до Херсонщини відправили ще шість одиниць спецтехніки та бригаду працівників

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар