Kolo.News.Ukraine.Region

Завдав збитків на понад 42 млн грн: на Вінниччині затримали посадовця за незаконний видобуток копалин

На Вінниччині затримали посадовця за незаконний видобуток копалин
На Вінниччині затримали посадовця за незаконний видобуток копалин Новини України 23 черв 2023 в 12:02

На Вінниччині директор підприємства незаконно видобував корисні копалини та реалізовував їх. За рік такої діяльності завдав збитків державі на понад 42 млн грн.

Слідчі повідомили чоловіку про підозру у вчиненні злочину, йдеться на сайті поліції Вінницької області.

46-річний посадовець орендував земельну ділянку площею 12 га у Турбівській територіальній громаді. За відсутності спеціального дозволу на користування надрами підприємець незаконно видобував супісок з подальшою реалізацією корисних копалин.

За словами заступника начальника слідчого управління обласного главку Едгара Папікяна, 46-річний директор товариства, яке видобуває корисні копалини місцевого значення, не мав спеціального дозволу на користування надрами.

Впродовж 2021-2022 років товариство незаконно видобуло майже 47 тисяч метрів кубічних корисних копалин.

Сума завданого державі збитку становить понад 42 мільйони гривень.

21 червня слідчі повідомили правопорушнику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 240 Кримінального кодексу України (Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин).

За такий злочин йому загрожує позбавлення волі на строк до 6 років. Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Спеціалізована екологічна прокуратура Вінницької обласної прокуратури, оперативний супровід - працівники Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області.

Триває слідство.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар