Kolo.News.Ukraine.Region

На Вінниччині завдяки співпраці із чеськими та французькими партнерами відкрили два молодіжних простори

У просторах будуть і проводити ігри, і корисні консультації
У просторах будуть і проводити ігри, і корисні консультації Новини України 25 черв 2023 в 10:21

Спеціалісти із Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної військової адміністрації побували у двох молодіжних просторах, розташованих у Немирівській територіальній громаді. Функціонування цих закладів є прикладом успішної співпраці місцевої влади та міжнародних партнерів. Про це повідомляють на сторінці Вінницької ОВА у соціальній мережі Facebook.

Один із просторів – під назвою «ПораДій» розташовується у Центрі дитячої і юнацької творчості. Тут для молоді організовують тренінги, проводять різноманітні майстер-класи, влаштовують настільні ігри. Покращити матеріально-технічну базу простору вдалося завдяки допомозі чеських друзів – гуманітарної організації «Людина у біді». З їх допомогою купили розвиваючі та настільні ігри, меблі, телевізор та м’які крісла.

Крім цього, днями у Немирівській громаді запрацював ще й «Простір, дружній до дітей.» Його допомогла створити французька міжнародна організація «Тріангль Женерасьон Юманітер». У цьому закладі із дітьми та дорослими будуть працювати ментори та соціальні працівники, юристи і психологи. Також будуть у просторі будуть проводити безкоштовні активності як для дітей, так і для їх батьків.

До речі, у Немирові нещодавно сформували молодіжну раду у новому складі. І свої заходи вона буде проводити саме у «Просторі, дружньому до дітей».

Раніше ми розповідали вам, що Вінниця стала першим містом в Україні, у якому запроваджується система автоматичного відкриття укриттівЗокрема, міський голова Сергій Моргунов перевірив роботу автоматизованої системи, яка запрацювала в укритті ліцею №18. Такі ж системи вже працюють у п’яти закладах Вінниці та будуть встановлені ще у двадцяти.

Сьогодні, 21 червня, міський голова Вінниці Сергій Моргунов проінспектував встановлену автоматизовану систему відчинення дверей в укритті ліцею № 18. Вона вже працює в 5 навчальних закладах міста, найближчим часом така практика буде запроваджена ще в 20-ти, повідомляють у міській раді.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар