Kolo.News.Ukraine.Region

Вінниця стала першим містом в Україні, де запроваджується система автоматичного відкриття укриттів

Вінниця стала першим містом в Україні, де запроваджується система автоматичного відкриття укриттів
Вінниця стала першим містом в Україні, де запроваджується система автоматичного відкриття укриттів Новини України 21 черв 2023 в 17:00

Сьогодні, 21 червня, міський голова Вінниці Сергій Моргунов проінспектував встановлену автоматизовану систему відчинення дверей в укритті ліцею № 18. Вона вже працює в 5 навчальних закладах міста, найближчим часом така практика буде запроваджена ще в 20-ти, повідомляють у міській раді.

Система функціонує в тестовому режимі, адже такого досвіду немає в жодному місті України. Тому Вінниця відпрацьовує свою модель.

Сергій Моргунов наголосив, що в умовах війни безпека громадян є найвищим пріоритетом. А з початком повномасштабного наступу міська влада постійно проводить планові перевірки об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту а також місць для тимчасового перебування населення на час дії сигналу «Повітряна тривога», оскільки не всі балансоутримувачі належним чином утримують укриття і слідкують, щоб вони були доступні для людей. Саме тому 5 червня міський голова доручив розробити єдину міську систему дистанційного відчинення дверей в укриттях під час повітряної тривоги.

«В результаті перевірки є болючі моменти, перше – це сам стан цих укриттів, особливо в багатоповерхівках, а також доступ до цих приміщень під час повітряних тривог. І це стосується, як комунальних закладів, так і приміщень, які знаходяться в управлінні ОСББ, бізнесу тощо. Адже не всі балансоутримувачі відповідально ставляться до своїх обов’язків не лише утримувати в належному стані укриття, а й слідкувати, щоб вони були доступні під час повітряної тривоги. Тому ми задумались, яким чином – це можна зробити автоматизовано під час оголошення повітряної тривоги. Аби усі укриття були відкритті та щоб був мінімізований людський фактор», – говорить Сергій Моргунов.

Очільник громади повідомив, що в найближчих планах ще у 20 укриттях буде встановлено відповідну систему, а згодом й на усі входи в місця для тимчасового перебування під час повітряної тривоги.

Читайте також: На Кіровоградщині заборонили розважальні заходи та роботу ресторанів після 22:00

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар