Kolo.News.Ukraine.Region

Регіональний офіс із міжнародного співробітництва створили у Полтавській області

Створення регіонального офісу обговорили на нараді у начальника Полтавської ОВА
Створення регіонального офісу обговорили на нараді у начальника Полтавської ОВА Новини України 26 черв 2023 в 14:26

Регіональний офіс, який займатиметься питаннями міжнародного співробітництва, запрацює у Полтавській області. Він буде діяти при Полтавській обласній військовій адміністрації. Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін вже підписав  відповідне розпорядження – повідомляють на сайті установи.

Дмитро Мандріков, директор Департаменту економічного розвитку торгівлі та залучення інвестуй Полтавської ОВА, під час апаратної наради, яка відбулася 26 червня, розповів про склад цього консультативно-дорадчого органу. Увійдуть до нього голова обласної ради, керівники структурних підрозділів Полтавської ОВА, голова районних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування. Також до ради увійдуть представники Полтавського обласного центру соціальних служб і «Офісу євроінтеграції».

Дмитро Мандріков зауважив, що офіс має стати своєрідним вікном для тих міжнародних партнерів, які шукатимуть співпраці на рівні громад та області. Також він буде займатися забезпеченням взаємодії між державною владою, органами місцевого самоврядування, підприємствами, організаціями, установами та міжнародними партнерами. Під час роботи офісу будуть напрацьовані пропозиції, які стосуватимуться відновлення регіону, повоєнної відбудови, економічного розвитку.

Дмитро Лунін у обговоренні почутого зазначив, що на максимальний результат повинні працювати усі, залучені до роботи офісу. Цим результатом має стати отримана кожного громадою допомога від міжнародного співробітництва за різними напрямками, які стосуватимуться освіти, культури чи економіки.

У ході наради уточнили, що офіс запрацює повноцінно через два тижні, поки що тривають підготовчі роботи.

Раніше на Вінниччині завдяки міжнародним партнерам відкрили два молодіжних простори.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар