Kolo.News.Ukraine.Region

На Дніпропетровщині затримали чоловіка, який заробляв на виготовленні волонтерських посвідчень для військовозобов’язаних

На Дніпропетровщині затримали чоловіка, який заробляв на виготовленні волонтерських посвідчень для військовозобов’язаних
На Дніпропетровщині затримали чоловіка, який заробляв на виготовленні волонтерських посвідчень для військовозобов’язаних Новини України 08 трав 2023 в 08:26

Правоохоронці Дніпропетровської області затримали чоловіка, який за 4 тис. доларів обіцяв чоловікам сприяння у незаконному виїзді за кордон з посвідченням волонтера.

Злочинну діяльність 20-річного фігуранта задокументували працівники управління міграційної поліції ГУНП в Дніпропетровській області спільно зі слідчими Дніпровського РУП, управлінням кримінального аналізу та УОТЗ.

Зловмисник вимагав 4 тис. доларів за надання консультацій та виготовлення посвідчення волонтера з подальшим внесенням неправдивих відомостей до інформаційної системи «Шлях» нібито для організації перевезень гуманітарної допомоги в Україну.

3 травня за підтримки працівників полку поліції особливого призначення його затримали під час отримання 2,6 тис. доларів – першої частини платні.

Наразі фігурант затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому вручено повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), що передбачає до 9 років позбавлення волі.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар