Kolo.News.Ukraine.Region

У Вінниці для дітей-переселенців влаштували день психологічного розвантаження та іпотерапії

У Вінниці для дітей-переселенців влаштували день психологічного розвантаження та іпотерапії
У Вінниці для дітей-переселенців влаштували день психологічного розвантаження та іпотерапії Новини України 23 трав 2023 в 07:52

День психологічного розвантаження та іпотерапії влаштували для 40 дітей з родин ВПО у Вінниці. Вони каталися на конях, годувати тварин в контактному міні-зоопарку та власноруч виготовляли брелоки.

Соціальний проєкт ініціювала Міжнародна організація з міграції у Вінниці. Фахівець з психічного здоровʼя організації Віталій Бєлов говорить, що у таких спосіб хочуть надати можливість дітям і дорослим провести час із користю, пише Суспільне.

"Це сімейний проєкт. Тут можна покататися, пройти психологічні тренінги, провести часом разом. Ми сприяємо тому, щоб в родинах зміцнювалися зв'язки і створювалось коло підтримки", — каже Віталій Бєлов.

В соцпроєкті взяли участь 40 дітей-переселенців з Донецької, Луганської, Херсонської та Харківської областей.

Катає відвідувачів на конях інструкторка Анастасія Смірнова. Іпотерапія, за її словами, допомагає людям легше переживати стресові ситуації та відпочити морально.

"Коні чутливі до емоцій, вони прив'язуються до людей. Кінь віддає частинку емоцій і любові. Дуже допомагає відволіктися", — говорить Анастасія Смірнова.

Також на території клубу є міні контактний зоопарк, де мешкають поні, кози, голуби, віслюк, єнот та лисиця. Наприкінці для дітей провели майстер-клас з виготовлення брелоків.

Участь в проєкті безкоштовна каже Віталій Бєлов. Окрім Вінниці такі заходи для переселенців проводять в Чернівцях.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар