Kolo.News.Ukraine.Region

Жителю Кіровоградщини, який воює у складі "Вагнера", оголосили підозру у державній зраді

Жителю Кіровоградщини, який воює у складі "Вагнера", оголосили підозру у державній зраді
Жителю Кіровоградщини, який воює у складі "Вагнера", оголосили підозру у державній зраді Новини України 24 трав 2023 в 08:15

Служба безпеки України повідомила про підозру у державній зраді жителю Кіровоградщини, який воює у складі "Вагнера".

Про це розповіла речниця обласного управління СБУ Юлія Ткач Суспільному.

Підозрюваний є жителем міста Олександрія. Йому 36 років. У 2016 році чоловік вступив до лав незаконного збройного формування "Батальйон Восток".

Після повномасштабного російського вторгнення в Україну перейшов до "317 батальйону приватної військової компанії Вагнера".

"Слідство встановило, що бойовик у складі батальйону "Вагнера" брав участь у бойових діях на території міста Попасна Луганської області. Крім того, охороняв місця перебування полонених військовослужбовців Збройних сил України", – сказала Юлія Ткач.

На підставі зібраних доказів жителю Кіровоградщини оголосили про підозру за статтями: частина 1 статті 258-3 "Створення терористичної групи чи терористичної організації або участь у ній" та частиною 2 статті 111 "Державна зрада". Санкція статті передбачає позбавлення від 15 років до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар