Kolo.News.Ukraine.Region

Пауерліфтер з Полтави Анатолій Новописьменний став абсолютним чемпіоном світу

Пауерліфтер з Полтави Анатолій Новописьменний став абсолютним чемпіоном світу
Пауерліфтер з Полтави Анатолій Новописьменний став абсолютним чемпіоном світу Новини України 19 черв 2023 в 10:20

Полтавець Анатолій Новописьменний з двома світовими рекордами став чемпіоном світу з класичного пауерліфтингу. Спортсмен здобув «золото» у ваговій категорії до 105 кілограмів, піднявши в сумі 940 кілограмів (присід - 362,5 кг, жим лежачи - 225 кг, станова тяга - 352,5 кг).

Про це стало відомо з офіційної трансляції змагань.

18 червня у мальтійському місті Сент-Джуліан закінчився Чемпіонат Світу з класичного пауерліфтингу. У складі збірної України у змаганнях брав участь полтавець Анатолій Новописьменний і переміг у ваговій категорії до 105 кг. Вже на першій вправі Анатолій пішов у серйозний відрив.

Для порівняння — перша вага яку він замовив (345 кг) була більшою ніж найкраще присідання найближчого конкурента (325 кг шведа Еміля Норлінга). Сам же Анатолій присів зі штангою вагою 362,5 кг і це світовий рекорд, пише Полтавщина Спорт.

У жиму лежачи Анатолій подужав вагу 225 кг і тут теж навіть перша спроба була кращою, ніж остаточний результат конкурента. У становій тязі Анатолій Новописьменний підняв штангу вагою 352 кг. У цій вправі він став лише четвертим, але запасу з присідань та жиму лежачи вистачило для того щоб в сумі набрати 940 кг і встановити черговий світовий рекорд.

Таким чином Анатолій Новописьменний — чемпіон світу з класичного пауерліфтингу 2023. Для Анатолія це вже третє чемпіонство на світовій арені.

Для порівняння: «срібний» призер Еміль Норлінг набрав 905 кг, у «бронзового» Мохамеда Абдулли з Лівії — 902 кг. До змагань Анатолія Новописьменного готував тренер Олександр Рагулін.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар