Kolo.News.Ukraine.Region

У Одесі чоловік під вартою встиг продати гранати та більше тисячі набоїв

У Одесі чоловік продав гранати та набої до зброї
У Одесі чоловік продав гранати та набої до зброї Новини України 28 черв 2023 в 20:06

Перебуваючи під вартою за обвинуваченням у скоєнні грабежу, 37-річний зловмисник встиг продати п’ять гранат та більше тисячі набоїв для зброї, а також виманити у 16 жителів Одеси гроші за вигадані портативні зарядні пристрої. Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області.

Правоохоронці дізналися про те, що правопорушник знайшов покупця на чотири гранати «РГД-5», одну гранату «Ф-1» та 1196 набоїв різного калібру, які сховані на території лісосмуги неподалік Одеси, отримав за них чотири тисячі гривень і надав координати схрону.

Сапери оглянули небезпечні предмети, які надалі слідчі скерували на експертне дослідження. За висновки, гранати є вибухонебезпечними бойовими припасами, набої ж призначені до бойової нарізної вогнепальної зброї та мисливської гладкоствольної вогнепальної зброї.

Також поліціянти встановили, що чоловік правопорушник займався шахрайством. Таким чином він виманював кошти в одеситів. Він розмістив на одній із популярних Інтернет-платформ оголошення з продажу портативних зарядних пристроїв за заниженою ціною і гарантував потенційним покупцям їх доставку після передоплати у розмірі від 400 до 500 гривень. Коли чоловік отримував кошти від людей, то він припиняв виходити з ними на контакт. У результаті таких махінацій зловмисник ошукав шістнадцятьох громадян, отримавши від них загалом майже вісім тисяч гривень.

Правоохоронці провели обшуки за місцем перебування фігуранта та вилучили мобільний телефон, за допомогою якого він здійснював правопорушення.

Чоловіку повідомили про підозру в придбанні та збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу, а також у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, вчиненому повторно. Максимальне покарання, яке загрожує правопорушнику – сім років позбавлення волі.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар