Kolo.News.Ukraine.Region

Вода в Чорному морі почала цвісти після підриву Каховської ГЕС

Чорне море почало цвісти після теракту росіян на Каховській ГЕС
Чорне море почало цвісти після теракту росіян на Каховській ГЕС Новини України 27 черв 2023 в 14:00

Очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер повідомив про стан акваторії Чорного моря. Зокрема голова області сказав, що солоність води в Чорному морі вирівнюється, та через тиждень має прийти до стабільного, нормального стану. Біологічно-хімічні показники також знаходяться в нормі.

Але стало відомо про іншу проблему – це цвітіння води в Чорному морі. Така ситуація сталася через потрапляння до моря забруднених вод, які принесла течія після підрив росіянами Каховської гідроелектростанції.

Очільник Одеської області повідомив, що вони фіксують справжній екоцид. Трапляються заморні явища, знищення тваринного та рослинного світу.

Також Олег Кіпер нагадав, що купатися та ловити рибу в Чорному морі категорично заборонено. Це пов’язано з тим, що нещодавно проводили лабораторні дослідження води та виявили збудники інфекційних хвороб: сальмонела, рота- та астравіруси, холероподібні вібріони, парагемолітікус, яйця та личинки гельмінтів людей та тварин. Також вміст кишкової палочки набагато перевищує норму.

Одеська міська рада повідомила, що – «Наявність всіх перерахованих біологічних патогенів у воді відкритих водойм Одеської області, зокрема Чорному морі, Білгород-Дністровському лимані та річці Дунай, створює реальну загрозу життю та здоров'ю населення».

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар