Kolo.News.Ukraine.Region

Безпечний відпочинок біля води: які пляжі у Черкасах пройшли перевірку

Безпечний відпочинок біля води: які пляжі у Черкасах пройшли перевірку
Безпечний відпочинок біля води: які пляжі у Черкасах пройшли перевірку Новини України 16 черв 2023 в 18:15

 У Черкасах безпечно відпочити біля води можна буде на трьох комунальних пляжах. Спеціальна робоча група проінспектувала місця масового відпочинку людей на водних об’єктах.

Про те, які пляжі придатні для відпочинку, розповів начальник управління цивільного захисту Черкаської міської ради Юрій Панченко.

"Результати перевірки показали, що до роботи готові три черкаських комунальних пляжі: Митницький, Казбетський і Соснівський-1. Водолази на цих пляжах обстежили та очистили від сторонніх предметів дно зони, відведеної для купання. Провели очищення піску. Прибережну смугу очистили від водоростей та залишків рослинного походження. Покосили трави та обрізали дерева. Доглядають за зеленими насадженнями та прибирають територію від побутового сміття", — повідомив Юрій Панченко.

Проінспектували місця масового відпочинку людей на воді рятувальники, представники управління цивільного захисту, департаменту житлово-комунального комплексу ЧМР, управління інспектування, Держпродспоживслужби в Черкаській області.

На перелічених пляжах діють рятувальні пости, їх облаштувала Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба. Щодня із 10.00 до 19.00 на них чергують по троє рятувальників.

Комунальні пляжі обладнали парасольками, перголами, лавочками, урнами, роздягальнями та шезлонгами. Працюють громадські вбиральні та душові установки.

За результатами останніх досліджень вода на цих комунальних пляжах наразі відповідає гігієнічним нормам. Утім, у випадку, якщо результати досліджень покажуть відхилення показників якості річкової води і піску, встановлять таблички "Купатися заборонено!".

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар