Kolo.News.Ukraine.Region

Скільки коштує відновлення будинку в Умані, у який поцілила російська ракета

Скільки коштує відновлення будинку в Умані, у який поцілила російська ракета
Скільки коштує відновлення будинку в Умані, у який поцілила російська ракета Новини України 19 черв 2023 в 09:07

Багатоповерхівка в Умані, у яку 28 квітня влучила російська ракета, підлягає відбудові.

Про це розповів голова обласної військової адміністрації Ігор Табурець Суспільному.

Інструментальне обстеження показало, що стан конструкцій дозволяє провести його повне відновлення із попереднім демонтажем пошкоджених конструкцій. Результати обстеження передали проєктній організації для визначення обсягів робіт.

"До зазначеної події, як тендер, ми маємо попрацювати із міжнародними організаціями, бо декілька з них висловлювали бажання брати участь у відновленні. Вартість визначається, звичайно, після повноцінного виготовлення проєктно-кошторисної документації, за попередніми оцінками проєктанти вбачають загальну цифру 65-70 мільйонів. Остаточні цифри будуть після проєктно-кошторисної документації. Найголовніше, що вона має пройти експертизу, оскільки це вже відповідальність, як ми зможемо змонтувати особливо конструкції першого сектору", — розповів голова ОВА.

Нагадаємо, Близько о пів на п'яту ранку 28 квітня в Умані прогриміли декілька вибухів — російські військові атакували Черкащину двома крилатими ракетами. Одна з них влучила в багатоквартирний будинок у місті. На момент публікації матеріалу відомо про загибель 23 людей. Серед них — четверо дітей.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар