Kolo.News.Ukraine.Region

На Дніпропетровщині посеред цвинтаря помітили зубра

На Дніпропетровщині посеред цвинтаря помітили зубра
На Дніпропетровщині посеред цвинтаря помітили зубра Новини України 02 лип 2023 в 12:26

У селі Веселе, Павлоградського району, Дніпропетровської області місцеві мешканці побачили посеред цвинтаря величезного зубра. Він поїдав гілки туї на могилі загиблого воїна.

Мешканці села вважають, що тварини розбіглись з території Хімзаводу після ворожих вибухів в ніч на 1 травня (Село знаходиться поруч із Павлоградським хімічним заводом). Бо саме після тих подій люди стали помічати сліди від копит тварин. А декілька днів тому зубра застали на «місці злочину». Він поїдав гілки туї на могилі загиблого бійця.

«Дівчина з нашого села побачила зубра на цвинтарі, на могилі мого синочка і сфотографувала його. На могилі всі квіти вивернуті від копит тварини. Тварин помітили після вибухів на Хімзаводі. Звірі тоді розбіглись, налякались. Бо звідки ще у нас може з'явитись зубр», – розповіла мати загиблого військового Олена, пише tv-news.dp.ua.

На Хімзаводі ж запевняють, що всі їхні дикі звірі на місці.

«Я зателефонувала до народного депутата Романа Каптєлова. Він звернувся до керівництва заводу і там сказали, що їхні тварини на місці. Ніхто нікуди не втікав»,– додає Олена.

Зубр – тварина Червоної книги України. Тому в міністерстві екології відреагували. Пообіцяли відправити спеціаліста, аби усипити тварину та відвезти у заповідник карпатських лісів.

«Сказали, що вчора зубра уже забрали. Будемо спостерігати», – каже Олена.

Довідково:

Диких тварин (бізонів, оленів, зубрів, диких кабанів, фазанів, лисиць) на території Хімічного заводу оселили близько 20 років тому для екологічного моніторингу. Живуть тварини на площі 6 на 8 квадратних кілометрів.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар