Kolo.News.Ukraine.Region

На Одещині врятували життя матері та дитині, яка народилася в машині швидкої допомоги

На Одещині врятували життя матері та дитині, яка народилася в машині швидкої допомоги
На Одещині врятували життя матері та дитині, яка народилася в машині швидкої допомоги Новини України 02 лип 2023 в 13:39

На шляху до лікарні пацієнтка, яку госпіталізували у процесі пологів у місті Болград Одеської області, передчасно народила прямо в авто швидкої.

Про це повідомляє Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Новонароджена дівчинка була у вкрай важкому стані, не дихала і потребувала екстрених реанімаційних заходів. Приймала пологи фельдшер Марія Колеснік та водій Миколай Міневський з бригади № 296 Болградської підстанції Центру екстреної допомоги та медицини катастроф.

"Після того, як фельдшеру вдалося відновити дихання у дитини й, враховуючи важкий стан самої породіллі, було вирішено скоригувати маршрут і доправити жінку та дитину не в Ізмаїл, як планувалось, а в Болградську лікарню, де на них уже чекали спеціалісти", - йдеться у повідомленні.

Також медики звернулися до майбутніх батьків та попросили відповідально ставитись до вагітності: виконувати рекомендації медиків, ставати на облік, проходити обстеження і завчасно відправлятися до пологового, щоб не наражати себе та дитину на небезпеку.

"Пам’ятайте, що жодна найсучасніша машина швидкої та найдосвідченіша бригада не замінять пологову залу, акушера-гінеколога та реанімаційну апаратуру для новонароджених», – звернулися до жінок медичні працівники.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар