Kolo.News.Ukraine.Region

В Одесі частково розібрали будинок-пам'ятку архітектури: справою може зайнятися прокуратура

В Одесі частково розібрали будинок-пам
В Одесі частково розібрали будинок-пам'ятку архітектури: справою може зайнятися прокуратура Новини України 01 лип 2023 в 15:58

В Одесі частково розібрали будівлю колишнього пологовому будинку №6 поряд з парком Шевченка, який є пам'яткою архітектури — двоповерховим маєтком Гавсевича.

Про це повідомив начальник управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради Олександр Авдєєв.

За його даними, ремонтні роботи у будівлі виконували з відхиленням від погодженої ОВА документації: там демонтували частину огороджувальних та опорних конструкцій пам'ятки, а також перекриття другого та третього поверхів східної частини будівлі, покрівлю тощо.

Олександр Авдєєв зазначив, що наразі направлено лист в прокуратуру Одеської області, бо ситуація, на його думку, має ознаки ч.2 ст.298 КК України. Також направили повторний лист на адресу Державної інспекції архітектури та містобудування України, аби там перевірили законність проведення робіт з демонтажу конструкцій на будівлі-пам’ятці.

За інформацією очільника ДАБК, нежитлова будівля площею 1168,4 кв.м наразі належить ТОВ "Універсал дірект". У січні цього року там обвалилася частина конструкцій будівлі.

Довідково:

В Одесі у парку Шевченка 23 січня обвалилася фасадна стіна будівлі колишнього пологового будинку №6. Маєток звели на початку XX століття як приватне житло заможного одесита. Наразі це місцева пам’ятка архітектури. У будівлі колишнього пологового пошкоджена внутрішня стіна, частково зруйнований дах. На початку двохтисячних років пологовий будинок закрили, будівлю повинні були відремонтувати у 2021 році. Маєток обнесли парканом, але реконструкцію не здійснили. В Одеській міськраді ремонт не коментували посилаючись на те, що будівля є приватною власністю.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар