Kolo.News.Ukraine.Region

На пляжах Одеси виявили холероподібні бактерії: що відомо

На пляжах Одеси виявили холероподібні бактерії: що відомо
На пляжах Одеси виявили холероподібні бактерії: що відомо Новини України 02 лип 2023 в 19:02

На кількох одеських пляжах фахівці лабораторій виявили холероподібні бактерії. Бактеріологи пояснюють, що холеру такі збудники викликати не можуть. Однак вони провокують у дорослих і дітей гострі кишкові інфекції.

Про це повідомила ТСН у неділю, 2 липня.

Зазначимо, що вперше про цей збудник захворювань в Одесі стало відомо ще 19 червня. Тоді відібрані в Чорному морі проби води показали знижену солоність і наявність холероподібних вібріонів.

Через кілька днів, 21 червня, фахівці знову відібрали проби води та вивчили їх у лабораторії. У них знову виявили збудника кишкових хвороб.

Де в Одесі небезпечно купатися

За інформацією Одеської міської адміністрації, небезпечну інфекцію виявили на пляжі в районі 10-ї станції Великого Фонтана і на пляжі в районі 16-ї станції Великого Фонтана. У пробах цієї води було виявлено холероподібні бактерії.

А ось купатися на пляжах "Ланжерон", "Аркадія" та "Лузанівка" не можна через виявлені вібріони паличкоподібної бактерії Aeromonas. У людини вона може викликати гастроентерит, який трапляється найчастіше в маленьких дітей і людей, що мають ослаблену імунну систему. Гастроентерит може проявлятися у двох формах. Перша форма захворювання схожа із симптомами холери: людину мучить діарея. Другий вид спричиняє випорожнення, наповнені кров'ю та слизом. Людина може хворіти протягом кількох тижнів.

Заражена вода на пляжах Чорного моря: яких запобіжних заходів потрібно дотримуватися

Одеситів і гостей міста вже закликали не купатися, а також не вживати виловлену в морі рибу. Зокрема в Одесі вже зареєстровано випадки, коли небезпечні інфекції виявили навіть у мідіях.

Також з обережністю потрібно засмагати на пляжах: екологи попереджають, що лежати на піску, який ще кілька тижнів тому був покритий мулом, нанесеним через підрив дамби Каховської ГЕС, може бути небезпечно.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар