Kolo.News.Ukraine.Region

У громаді на Полтавщині реконструюють будинок для ВПО: скільки родин подали заявки

У громаді на Полтавщині реконструюють будинок для ВПО: скільки родин подали заявки
У громаді на Полтавщині реконструюють будинок для ВПО: скільки родин подали заявки Новини України 02 лип 2023 в 19:23

У Пришибській громаді Кременчуцького району Полтавської області реконструюють будинок, де проживатимуть внутрішньо переміщені особи. Роботи почали восени 2022-го року.

Нині заяви на проживання подали 10 сімей, розповіла Суспільному голова Пришибської громади Валентина Городянко.

Для проживання внутрішньо переміщених людей у громаді реконструюють один із багатоквартирних будинків. Це житловий фонд Пришибської громади, який ухвалою Господарського суду від 2005-го року передано на баланс громади.

"Сім будинків двоповерхових. Раніше тут радгосп "Ватутіна" був, який розпався. У цих будинках проживали люди, але потім, коли радгосп розпався, квартири залишилися порожні", - каже голова Пришибської сільради Валентина Городянко.

З осені 2022-го в одному із будинків роблять реконструкцію. На це із бюджету громади спрямували 19 мільйонів 800 тисяч гривень.

Ремонтні роботи майже на завершальному етапі - проводять ремонт комунікацій, також планують облаштувати територію біля будинку.

Нині у громаді проживають 218 переселенців, із них 10 родин подали заявки на заселення до нового житла.

"Тут 11 квартир комунальної власності. Люди, які прибули до нас з Херсонської, Харківської, Донецької і Луганської областей. Квартири тут однокімнатні, дво-, три-, чотирикімнатні. Черга утворена, тобто люди чекають, їм повертатися немає куди", – розповіла голова сільради Валентина Городянко.

Завершити реконструкцію та заселити людей мають до початку опалювального сезону, повідомила голова громади.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар