Kolo.News.Ukraine.Region

Із Вінниччини на допомогу колегам у постраждалі райони Херсонщини та Миколаївщини готові їхати 56 медиків-добровольців

Із Вінниччини на допомогу колегам у постраждалі райони Херсонщини та Миколаївщини готові їхати 56 медиків-добровольців
Із Вінниччини на допомогу колегам у постраждалі райони Херсонщини та Миколаївщини готові їхати 56 медиків-добровольців Новини України 03 лип 2023 в 10:07

Вінницька області увійшла до п’ятірки лідерів за кількістю медичних працівників, які готові вирушити на допомогу своїм колегам до постраждалих від підтоплення районів Херсонщини

Вінниччина – у п’ятірці лідерів за кількістю медиків-добровольців, які готові їхати на допомогу колегам у постраждалі від підтоплень регіони на Херсонщині та Миколаївщині. До команд медиків-добровольців готові долучитися 56 спеціалістів. Про це повідомили у Департаменті охорони здоров’я та реабілітації Вінницької обласної військової адміністрації.

За інформацією Міністерства охорони здоровя України, із різних областей на допомогу постраждалим від підтоплення готові їхати добровольцям 630 медичних працівників.

Із них 14 спеціалістів вже поїхали, щоб допомагати своїм колегам із Миколаївщини та Херсонщини. На цьому тижні до них доєднаються іще 26 медичних сестер та лікарів із різних областей країни. У МОЗ уточнюють, що кожна із команд буде працювати у постраждалих регіонах до місяця. Графік відряджень вже затвердили до 3-го вересня.

Щоб приєднатися до медиків-добровольців, потрібно звернутися до керівника своєї лікарні. Він подасть списки тих, хто готовий вирушити у відрядження до Миколаївської чи Херсонської області. Також можна зателефонувати самостійно на гарячу лінію Міністерства охорони здоровя і залишити заявку за номером телефону: 0-800-60-20-19.

Потрібні медики наступних професій: анестезіолог, терапевт, травматолог дитячий, офтальмолог, невропатолог, фтизіатр, хірург щелепно-лицевий, нейрохірург, гематолог, рентгенолог, онколог, гінеколог-онколог, лікар з променевої терапії, лікар невідкладної (екстреної) медичної допомоги, медичні сестри та інші.

Окрім заробітної платні медики завдяки допомозі з боку Офісу ВООЗ в Україні (World Health Organization Ukraine) будуть отримувати компенсацію тих витрат, які пов’язані із перебуванням у місцях відряджень.

Раніше ми розповідали, що Херсонщині допомагають комунальники із 13 областей.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар