Kolo.News.Ukraine.Region

На Дніпропетровщині шукають людей, які стануть помічниками ветеранів війни

Ветеранам потрібні помічники. Їх шукають на Дніпропетровщині.
Ветеранам потрібні помічники. Їх шукають на Дніпропетровщині. Новини України 03 лип 2023 в 17:10

Жителів Дніпропетровської області запрошують стати помічниками ветеранів війни. Після навчання такі помічники будуть допомагати демобілізованим українським військовим повернутися до нормального цивільного життя. Особливо прохають долучитися до проекту захисників, які вже самі мають досвід такої інтеграції, та їх родини. Про це повідомляють у Дніпропетровській обласній державній адміністрації.

Олександр Чумак, виконувач обов’язки начальника управління із питань учасників АТО у Дніпропетровській ОВА, розповів – чим саме займатимуться такі помічники.

-        Помічники ветеранів супроводжуватимуть демобілізованих. Консультуватимуть, як отримати соціальні гарантії і послуги, виплати, пройти навчання, курси підвищення кваліфікації, працевлаштуватися, - наголосив Олександр Чумак.

Для того, щоб стати помічником ветерана, потрібно подати електронну заяву, скориставшись електронним порталом Е-ветеран. Для цього потрібно мати документ про освіту та електронний підпис. Якщо мова йде про сімї захисників – потрібно надати документ, який підтверджує родинні зв’язки. Детальну інструкцію ви можете знайти за посиланням.

Ті кандидати, які пройдуть конкурсний відбір, будуть навчатися у центрі ветеранського розвитку. А після цього – отримають роботу у спеціальних Сервісних офісах, які запрацюють у громадах. Ініціативу помічників ветеранів запропонували у Міністерстві ветеранів. І Дніпропетровська області сталася однією із чотирьох, де будуть реалізовувати цей проект.

Раніше ми розповідали, що у Кропивницькому привозять їжу, ліки та засоби гігієни представникам маломобільних груп населення.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар