Kolo.News.Ukraine.Region

На Дніпропетровщині дитина купила собі в Інтернеті «мухомори» та отруїлася ними

Фото - ілюстративне
Фото - ілюстративне Новини України 05 лип 2023 в 17:35

У Дніпропетровській області 11-річний хлопчик самостійно замовив через мережу Інтернет гриби «мухомори» та отруївся ними. Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби Дніпропетровської області.

Дитина після купівлі «мухоморів» почала вживати їх у сушеному меленому виглядів.

Через годину після вживання у дитини з’явилися перші симптоми: галюцинації, сухість в роті, блювота, запаморочення.

Батьки дитини звернулися за медичною допомогою через три години після появи перших симптомів отруєння.

Дитину госпіталізували до реанімаційного відділення КНП «ДМКЛ № 6» ДМР у стані середньої важкості з діагнозом «отруєння дикорослими грибами». Наразі дитина перебуває на лікуванні.

Загалом у Дніпропетровській області за 2022 рік зареєстрували десять випадків отруєння дикорослими грибами, у результаті чого постраждало 12 осіб, зокрема троє дітей. Одна дитина загинули, їй було вісім років. Усі хворі вживали в їжу дикорослі гриби, зібрані власноруч, у вареному, смаженому та/або консервованому вигляді. Після звернення по медичну допомогу постраждалі були госпіталізовані переважно у важкому стані та у стані середньої важкості.

Держпродспоживслужба радить відмовитися від споживання дикорослих грибів як від продукту взагалі, а радить вживати штучно вирощені печериці, гливи, купуючи їх у стаціонарних торговельних мережах.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар