Kolo.News.Ukraine.Region

На Одещині повідомили про підозру двом особам, які за плату переправляли через кордон ухилянтів

На Одещині повідомили про підозру двом особам, які за плату переправляли через кордон ухилянтів
На Одещині повідомили про підозру двом особам, які за плату переправляли через кордон ухилянтів Новини України 05 лип 2023 в 19:20

Одеська обласна прокуратура повідомила про підозру двом жителям Одещини в організації незаконного переправлення осіб через держкордон України. Про це повідомили в пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Менеджерка однієї з крюїнгових агенцій разом зі своїм приятелем організували механізм незаконного виїзду з України чоловіків призовного віку.

За гроші фігуранти забезпечували виготовлення підробних Тимчасового посвідчення військовозобов’язаного та Довідки військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби, що надавало право безперешкодного виїзду за кордон України.

Також ділки запевняли своїх покупців, що знають різні способи незаконного перетину кордону та мають змогу усунути будь-які перешкоди при виїзді через свої міцні «зв’язки».

Правопорушники детально консультували щодо дій в момент самого перетину кордону, шляху його перетину та морального стану. Можливість незаконно перетнути кордон становила 4 700 доларів США з людини.

Ділків затримали тоді, коли вони передавали «клієнту» документи для виїзду.

Під час обшуків у правопорушників вилучили різноманітну документацію, зокрема заповнені й пропечатані тимчасові посвідчення військовозобов’язаних з довідками військово-лікарських комісій та не заповнені відповідні бланки, печатки з відтисками різних підприємств та медзакладів, чорнові записи, комп’ютерну техніку та кошти.

Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар