Kolo.News.Ukraine.Region

Передавав росіянам документи з грифом «таємно»: на Кіровоградщині арештували зрадника

Передавав росіянам документи з грифом «таємно»: на Кіровоградщині арештували зрадника
Важливо
Передавав росіянам документи з грифом «таємно»: на Кіровоградщині арештували зрадника Новини України 07 лип 2023 в 09:26

На Кіровоградщині виявили зрадника, який працевлаштувався на підприємство оборонпрому та передавав ворогу секретні документи.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура у Telegram.

За даними слідства, на початку 2023 року житель Кропивницького району добровільно погодився співпрацювати з представниками спецслужб рф. За завданням ворожої розвідки цілеспрямовано працевлаштувався на одне з оборонних підприємств Кіровоградщини. Він збирав та передавав через Telegram інформацію про роботу об’єкта вітчизняного оборонпрому.

Агент намагався встановити точну кількість та види іноземного озброєння, які проходили техобслуговування на базі української оборонної компанії контррозвідники Служби безпеки затримали фігуранта «на гарячому», коли він приховано фотографував таємні документи.

За інформацією Служби Безпеки України у Кіровоградській області, фсб завербувала підозрюваного задовго до початку повномасштабного вторгнення рф.

У разі успішного виконання ворожих завдань російська спецслужба гарантувала йому своє сприяння у виїзді до рф і отриманні громадянства країни-агресора.

Наразі чоловіку повідомили про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Підозрюваного тримають під вартою без права внесення застави.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар