Kolo.News.Ukraine.Region

14 липня у Вінниці оголошується днем жалоби

14 липня у Вінниці оголошується днем жалоби
Важливо
14 липня у Вінниці оголошується днем жалоби Новини України 07 лип 2023 в 10:34

Наступна п’ятниця, 14 липня, у Вінниці оголошується Днем жалоби, на знак скорботи за загиблими внаслідок ворожої ракетної атаки 14 липня минулого року.

Відповідно до розпорядження Вінницького міського голови Сергія Моргунова, у День жалоби на всій території Вінницької міської територіальної громади має бути забезпечено приспущення Державного Прапору України з чорною стрічкою на адміністративних приміщеннях міської ради, виконавчих органів міської ради, комунальних підприємств, установ та організацій.

Підприємствам, установам, організаціям усіх форм власності, які знаходяться на території Вінницької міської територіальної громади рекомендується долучитись до вшанування пам’яті загиблих у День жалоби та вивісити на приміщеннях державні прапори з чорними стрічками.

Також, в цей день обмежується проведення розважально-концертних заходів на території громади, заборонено звучання розважальної музики у закладах торгівлі та ресторанного господарства, в громадському транспорті.

Нагадаємо, 14 липня 2022 року ворог ударив по Вінниці двома ракетами «Калібр». Ракети влучили у Будинок офіцерів, розташований на площі Перемоги.

Унаслідок ворожого обстрілу зруйноване приміщення Будинку офіцерів, ущент згорів медичний центр, розташований у будинку побуту «Ювілейний», були знищені та пошкоджені близько пів сотні автівок. Від влучання ворожих ракет загинули 29 осіб, у тому числі діти. Постраждали понад 200 людей.

На місці трагедії міськрада запланувала створити меморіальний сквер, уже затверджено концепцію та зовнішній вигляд оновлення цієї території.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар