Kolo.News.Ukraine.Region

Одеський бізнесмен хотів відкупитися від СБУ 90 тис. євро

Одеський бізнесмен хотів відкупитися від СБУ 90 тис. євро
Важливо
Одеський бізнесмен хотів відкупитися від СБУ 90 тис. євро Новини України 08 лип 2023 в 13:19

Одеський бізнесмен хотів відкупитися від СБУ 90 тис. євро За хабар у 90 тис. євро фігурант пропонував українським спецслужбістам припинити слідчі дії і не вилучати його майно у межах кримінального провадження, яке розслідує СБУ.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

"Співробітники Служби безпеки одразу доповіли своєму керівництву про таку «пропозицію» і продумали оперативну комбінацію. Це дало змогу задокументувати злочинні дії фігуранта. Під час обшуків за адресами його проживання та роботи у місті Рені виявили всю суму хабаря", - йдеться у повідомленні.

За матеріалами справи, зловмисником виявися місцевий бізнесмен, директор однієї з логістичних компаній. Він є фігурантом в іншому кримінальному провадженні СБУ, де розслідуються корупційні схеми на експорті української агропродукції.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили бізнесмену про підозру за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила одеських чиновників, які обклали «даниною» представників вітчизняних компаній, що займаються експортом українського зерна. До організації оборудки причетні посадовці Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області та державної установи «Одеська обласна фітосанітарна лабораторія»

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар