Kolo.News.Ukraine.Region

У Черкасах побував предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Епіфаній, який провів освячення храму Миколая Чудотворця

Після освячення митрополит Епіфаній нагородив військових, волонтерів та представників влади.
ТОП Тема
Після освячення митрополит Епіфаній нагородив військових, волонтерів та представників влади. Новини України 01 черв 2023 в 11:00

У Черкасах відбулося освячення храму Миколая Чудотворця. Освятив храм Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній. Також на заході були присутніми представники міської та обласної влади. Зокрема, голова Полтавської обласної ради Анатолій Підгорний. Про це повідомили на сторінці Полтавської обласної ради у соціальній мережі Facebook.

У своєму виступі Анатолій Підгорний зазначив, що новий храм стане місцем, у якому черкащани зможуть знайти силу, розуміння та підтримку у подоланні життєвих труднощів. Також голова обласної ради підкреслив, що українців у важкі часи підтримує віра в Бога та мужність захисників України: «Адже в такий важкий час, коли втрачаємо рідних і близьких, коли щодня їм загрожує страшна небезпека, саме віра стає потужним порятунком. Віра в Бога, в міць і витримку наших захисників!»

Освячення храму пройшло у дні вшанування памяті  Святителя Луки. За словами Анатолія Підгорного, Святитель був прикладом того, як не зрікатися віри та свого призначення попри переслідування, катування та заслання. Він попри все прагнув рятувати людей і давати їм надію на життя.

Митрополит Епіфаній після освячення храму Миколая Чудотворця вручив нагороди бійцям Сил оборони України, волонтерам та представникам влади, зокрема – відзначив подякою депутатський корпус Черкаської обласної ради.

Нагадаємо, СБУ підозрює настоятельку храму УПЦ (МП) на Черкащині у шахрайстві.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар