Kolo.News.Ukraine.Region

Місто Южне на Одещині готуються перейменувати

Місто Южне на Одещині готуються перейменувати
Місто Южне на Одещині готуються перейменувати Новини України 08 лип 2023 в 20:13

Южненська міська рада оголосила про початок збору пропозицій щодо перейменування міста.

Це рішення обумовлене Законом України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».

Наразі назву місто Южне необхідно привести у відповідність до стандартів державної мови. Тому виконавчий комітет Южненської міської ради з 7 липня 2023 року розпочинає збір пропозицій від населення щодо нової назви.

Здавалося б найпростіший варіант – перейменувати Южне в Південне, але таких населених пунктів в Україні вже багато. І вже є місто Південне у Харківській області.

До 7 вересня міська рада чекає пропозиції від трудових колективів підприємств, установ, організацій, об’єднань громадян, профспілкових комітетів та мешканців міста щодо перейменування міста Южного.

Пропозиції можна направити офіційним листом за адресою: 65481, Одеська область, Одеський район, місто Южне, проспект Григорівського десанту, 18 або на електронну пошту viddil_dilovodstva_ymr@ukr.net.

Довідково:

Ю́жне — місто в Одеському районі Одеської області. Адміністративний центр Южненської міської громади. Населення — 33 тис на 2019-й рік. Площа території — 10 км². Відстань до облцентру становить близько 47 км і проходить автошляхом М28. Входить до Асоціації міст України.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар