Kolo.News.Ukraine.Region

На Вінниччині посмертно нагородили захисницю та двох захисників

Фото - ілюстративне
Фото - ілюстративне Новини України 09 лип 2023 в 17:31

У Вінницькій області двох захисників та одну захисницю посмертно нагородили орденом “За мужність” III ступеня. Про це повідомила Голова Гайсинської районної державної адміністрації Людмила Головашич.

Орденом нагородили Віталія Білібіна, Яценка Богдана та Яцюк Аллу. Віталій народився в селі Кунка Гайсинського району. У 2014 році, коли почалася російсько-українська війна, чоловік пішов добровольцем на фронт. Там на Донеччині зустрів свою майбутню жінку - Маргариту. Коли село жінки окупували, чоловік вивіз її у Вінницьку область. Також у них була син та донька. 19 жовтня старший сержант Віталій Білібін загинув біля Бахмута Донецької області. Чоловік служив у 93 ОМБР “Холодний яр”.

Яценко Богдан народився та жив на Вінниччині. 24 лютого після початку повномасштабної війни пішов добровольцем на фронт, щоб захистити Україну від російського ворога. 5 жовтня 2022 року чоловік загинув на Миколаївщини. Він потрапив під танковий обстріл.

Алла Яцюк народилася 27 липня 1977 року в селі Куна на Вінниччині. У 2016 році пішла на контракт до Збройних Сил України. Була головним медиком у бригаді де проходила службу. Потім їй запропонували очолити їдальню. З початку повномасштабної війни жінка перебувала в Херсонській області. Виводила з оточення продовольчі продукти, обладнання та майно. 13 квітня 2022 року в Одеському військовому шпиталі в результаті хвороби, яка розвинулась під час захисту України, жінка загинула.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар