Kolo.News.Ukraine.Region

Найкращий помідор і початок томатної історії: на Одещині обговорили розвиток у регіоні овочівництва

Одеська область має великий потенціал, який хочуть реалізувати і у вирощуванні овочів
ТОП Тема
Одеська область має великий потенціал, який хочуть реалізувати і у вирощуванні овочів Новини України 12 лип 2023 в 10:20

У Одеській обласній військовій адміністрації 11-го липня провели нараду із питань розвитку овочівництва на Одещині. Головувала на зустрічі Алла Стоянова, директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА

Під час наради учасники обговорили наслідки підриву Каховської ГЕС та їх вплив на стан овочівництва на півдні України, як створити умови для розвитку на Одещині вирощування овочів, розвиток у регіоні потужної переробки томатів.

У обговоренні Алла Стоянова зазначила, що наразі в Україні внутрішній попит на овочі частково задовольняється імпортом. І навела приклад, що до повномасштабного вторгнення в Україні у плівкових теплицях вирощували культури на площі 8-9 тисяч гектарів, натомість у Туреччині лише у регіоні Анталія під плівкою вирощують овочі на 430 тисячах гектарів.

Що стосується Одеської області, тут овочі вирощують на площі 1489 гектарів: 476,6 — томати; 307,1 — цибуля; 95,11 — морква; 81,87 — капуста; 22,75 — огірки; 434,44 — інші овочеві.

Також у нараді взяв участь представник ПАТ «Чумак». Він розповів, що компанія має плани щодо проведення релокації потужностей для переробки із Херсонської області до Одеської. Він додав, що таким чином вдасться створити майже п’ять тисяч нових робочих місць. Одещину обрали із кількох причин, одна із головних – кліматичні умови.

Алла Стоянова наголосила, що Одещина має колосальний потенціал – логістичний та природний. Та найголовніший – це працьовиті люди.

-        І, якщо зараз Одещина спостерігає за маленьким кавунчиком, який зростає на полях підприємствах “Сім АГРО ЮГ”, то може, дуже скоро, в нас почнеться ЦІКАВА ТОМАТНА ІСТОРІЯ З НАЙКРАЩИМ ОДЕСЬКИМ ПОМІДОРОМ – підсумувала Алла Стоянова.

Раніше ми розповідали, що ворог атакував на Одещині безпілотниками один із зернових терміналів.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар