Kolo.News.Ukraine.Region

На Дніпропетровщині більше 370 сімей скористалися послугою єМалятко

Назву «єМалятко» має послуга для батьків новонароджених дітлахів.
Назву «єМалятко» має послуга для батьків новонароджених дітлахів. Новини України 12 лип 2023 в 15:55

У 2023-му році понад 370 сімей на Дніпропетровщині скористалися у ЦНАПах області послугою єМалятко. Нагадаємо, що єМалятко – це комплексна послуга для батьків, які мають новонароджених. Отримати її можна у будь-якому Центрі надання адміністративних послуг у Дніпропетровській області.  Батьки можуть подати одну заяву – і за нею зареєструвати дитину, а також отримати ще десяток інших сервісів. Послугою цього року найбільше користувалися у Дніпрі, Кам’янському, Кривому Розі, Сурсько-Литовській, Межівській та Томаківській громадах – повідомляють у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

Іван Начовний, заступник начальника Дніпропетровської ОВА, уточнив, що скористалися послугою вже 373 родини. За однією заявою у рамках послуги єМалятко батьки можуть замовити ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дитини, зробити унікальний запис у Єдиному державному демографічному реєстрі, отримати допомогу при народженні дитини та компенсацію за пакунок малюка, зареєструвати місце проживання новонародженого, внести його до Реєстру пацієнтів тощо.

Алгоритм отримання послуги нескладний. Батьки лише готують необхідні документи: медичну  довідку із пологового будинку, паспорт, реєстраційний номер облікової картки платника податків. Потім оформлюють заяву у адміністратора ЦНАПу через портал «Дія», перевіряють внесені дані, ставлять підпис – і чекають на отримання послуги.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Кропивницькому почала працювати автошкола, у якій навчають осіб із інвалідністю. Ініціювала проект «Без бар’єрів» Перша Леді України Олена Зеленська. В рамках цього проекту створюють рівні можливості для навчання для усіх, хто хоче опанувати керування автомобілем. 


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар