Kolo.News.Ukraine.Region

СБУ повідомила про підозру командувачу Чорноморського флоту рф через обстріл Вінниці у 2022 році

СБУ повідомила про підозру командувачу Чорноморського флоту рф
СБУ повідомила про підозру командувачу Чорноморського флоту рф Новини України 13 лип 2023 в 10:03

Служба безпеки України повідомила про підозру адміралу російського флоту, який віддав наказ ударити крилатими ракетами “Калібр” по Вінниці 14 липня 2022 року. Про це повідомили в пресслужбі Служби безпеки України.

СБУ зібрала нові докази, що доказують причетність командувача Чорноморського флоту російської федерації Ігоря Осіпова до обстрілів мирного населення у Вінниці.

14 липня 2022 року Осіпов віддав наказ про обстріл українського міста ракетами “Калібр” з російського бойового надводного корабля, що базувався поблизу мису Фіолент Кримського півострова.

Тоді внаслідок ворожого ракетного удару загинуло 29 людей, з них троє дітей. Також 154 людини отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Крім того, російські ракети зруйнували 35 житлових будинків, майже 70 приватних автомобілів і комунальних транспортних засобів.

Осіпову повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни поєднаних з умисним вбивством, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Також раніше СБУ повідомила про підозру цьому ж російському терористу за організацію систематичних ракетних ударів з акваторії Чорного моря по українських густонаселених пунктах.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар