Kolo.News.Ukraine.Region

У Черкасах хочуть встановити цифрові меморіали у пам’ять про загиблих бійців

У Черкасах фахівці планують створити цифрові меморіали у пам
У Черкасах фахівці планують створити цифрові меморіали у пам'ять про загиблих бійців Новини України 13 лип 2023 в 18:04

У Черкасах пропонують встановити цифрові меморіали у пам’ять про загиблих захисників і захисниці на російсько-українській війні. Про це повідомили в Черкаській міській раді.

Планують збирати інформацію про полеглих воїнів від рідних та побратимів загиблих військових. Потім розробники монтують мініфільми та розміщують їх на базі українського сервісу “Bank of Memories”. Далі ж історію про полеглих героїв можна побачити через сканування QR-коду на меморіальних дошках.

Над створення цифрових меморіалів працюють волонтери з громадської організації “Спогади України” разом із “Bank of Memories”.

Ініціатор проєкту Андрій Меланчик повідомляє, що суть цього проєкту полягає в тому, щоб зберегти свіжі спогади про наших Героїв. Їх команда хоче створити не просто таблички з іменами, а контент, який розповідатиме наступним поколінням про українських захисників, викликатиме в них живі емоції й даватиме розуміння, що за кожним прізвищем – людина зі своїм характером, амбіціями, людина, яка мала насичене життя, яке вмить обірвалося. Це – сучасний та інтерактивний спосіб вшанування пам’яті героїв.

Цей проєкт презентували в Черкаській міськраді в колі родин загиблих бійців. Ця ідея відгукнулася цим сім’ям.

Це була перша зустріч фахівців з родинами загиблих воїнів. Надалі планується ще одна зустріч в ширшому колі сімей та фахівці. Під час неї обговорять подальше впровадження проєкту.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар