Kolo.News.Ukraine.Region

В Одесі розгорівся скандал через силове затримання прикордонниками чоловіка: деталі

В Одесі розгорівся скандал через силове затримання прикордонниками чоловіка: деталі
В Одесі розгорівся скандал через силове затримання прикордонниками чоловіка: деталі Новини України 15 лип 2023 в 17:00

У Мережі з'явилося відео, на якому прикордонники в Одесі насильно затримують чоловіка на блокпосту. Коментатори припустили, що це працівники територіальних центрів комплектації та соцпідтримки, таким чином вручають повістку.

Виявилося, те, що відбувається в кадрі, не має відношення до вручення повісток. В Одеському ТЦК та СП повідомили, що провели перевірку за даним фактом:

«За результатами перевірки інциденту із затриманням військовими цивільної особи в Одесі, що набуло певного суспільного резонансу, було встановлено, що громадянин здійснював пряму трансляцію розгортання мобільного блокпосту, що суворо заборонено нормами правового режиму воєнного стану. Отримавши зауваження від представників Нацгвардії, громадянин увійшов у конфлікт, відверто провокуючи військових. Під час перевірки його документів і звірки даних за базою ухилянтів, громадянин почав погрожувати, і поводився агресивно, не припиняючи провокацій. Співробітники одного з районних ТЦК та СП Одеси, не втримавши емоцій, перевищили повноваження і, застосувавши силу, всадили його в транспортний засіб для доставки в центр комплектування».

У обласному ТЦК визнали, що районний ТЦК намагався приховати свою причетність до інциденту, але за результатами службової перевірки виявлено і тих, хто перевищив службові повноваження, і порушення у використанні необлікованого транспортного засобу.

«Винні посадові особи притягнуті до дисциплінарної відповідальності і будуть переведені у бойові підрозділи, де зможуть спрямувати силу і міць на боротьбу із ворогом», – наголосили в ТЦК.

Читайте також: Родині загиблого вінницького прикордонника вручили державну нагороду

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар