Kolo.News.Ukraine.Region

На Кримському мосту сталися вибухи: подробиці

На Кримському мосту сталися вибухи: подробиці
ТОП ТемаВажливо
На Кримському мосту сталися вибухи: подробиці Новини України 17 лип 2023 в 07:03

У ніч на 17 липня на Кримському мосту, що сполучає Росію з окупованим Кримом, сталися вибухи. Зруйновано одну секцію мосту, ще одна — пошкоджена. Рух мостом обмежений. Також зупинено рух поромів.

Білгородський губернатор Гладков заявив про загибель на мості чоловіка та жінки з регіону, їхня донька постраждала.

Керівниця пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк в етері Суспільне Спротив зазначила, що вибух на Кримському мосту може бути російським сценарієм, реалізованим перед продовженням "зернової угоди" та в очікуванні українського контрнаступу на півдні.

В СБУ заявили, що всі деталі щодо організації "бавовни" на Кримському мості "обов’язково розкриють після Перемоги".

"Соловейко, рідний брате,

Знову міст пішов «поспати»

Та раз… Два!

P.S. Музика - народна. Слова - СБУ.", - йдеться на сторінці СБУ у Фейсбуці.

Як повідомив голова окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов на Кримському мосту зупинено рух.

"Сталася надзвичайна подія у районі 145-ої опори з боку Краснодарського краю. Працюють правоохоронні органи та всі відповідальні служби", — написав він на своєму Telegram-каналі.

За словами Аксьонова, нині "вживаються заходи для відновлення ситуації". Він закликав росіян утриматись від використання мосту.

"Враховуючи ситуацію, що склалася, прошу мешканців та гостей півострова утриматися від поїздок через Кримський міст і з метою безпеки вибирати альтернативний сухопутний маршрут через нові регіони", — додав Аксьонов.

Як повідомив речник Кремля Дмитро Пєсков, президент РФ Володимир Путін та організувати ремонт на Кримському мості і допомогти людям, які перебувають у дорозі на кримському напрямку. Увечері Путін проведе нараду щодо ситуації на Кримському мосту.

Речник ГУР МО України Андрій Юсов у коментарі Суспільному щодо інциденту на мості сказав:

"Зараз весь світ бачить багато кілометрові затори і порушення мостових конструкцій. Що стосується додаткових коментарів причин цього — ми не коментуємо. Можна лише процитувати слова керівника ГУР МОУ Кирила Буданова про те, що "Кримський міст — конструкція там зайва". Він також зазначив, що через руйнування секції моста, у росіян виникнуть проблеми з логістикою. "Оскільки півострів використовується росіянами як великий логістичний хаб для переміщення сил і засобів в глиб території України. Звичайно, будь-які логістичні проблеми це додаткові ускладнення для окупантів, які створюють потенційні переваги для українських сил оборони", — зазначив Юсов.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар