Kolo.News.Ukraine.Region

У лісах на Черкащині з'явилися небезпечні хижаки

У лісах на Черкащині з
Важливо
У лісах на Черкащині з'явилися небезпечні хижаки (фото ілюстроване) Новини України 17 лип 2023 в 13:00

На Черкащині з’явилися нові тварини – шакали. Про це розповів мисливствознавець Центрального лісового офісу Сергій Щасливий в ефірі місцевого телеканалу.

За його словами, через заборону відвідування лісів на Черкащини змінилася флора і фауна. Збільшилася популяція тварин. Також на теренах області почали з’являтися нові хижаки, які є непритаманними для нашого регіону.

«На сьогодні є випадки і інформація від приватних господарств, що на їхніх територіях почали з’являтися шакали на Черкащині. Це непритаманний звір для Черкащини. Це хижак», – зазначив Сергій Щасливий.


Шакали можуть нападати і на людей. Тому не варто ходити в ліс, радить мисливствознавець.

В Україні вчені нараховують до 1,5 тисячі шакалів. На півдні України вони з'явилися років із 25 тому, але за останні шість - мігрували на північ країни й освоїлися на непритаманних для них землях.

Науковці взагалі припускають, що популяція шакалів в Україні нині більша за популяцію вовків.

Зоологи вважають, що шакали почали своє розселення після потужного турбування їх в первинних ареалах, які найближче до нас, до Закавказзя, до Балкан. І там, і там війни могли вигнати шакалів. Також вплинути на збільшення їх популяції могли зникнення вовка та глобальне потепління.

Найбільше шакали люблять заплави річок. Помічали цих тварин і у Кременчуцькому районі Полтавської області. Людей шакали бояться, але в пошуках їжі можуть заходити в села.

Наразі шакалячого впливу на популяцію диких тварин вони не помітили, але хижаки швидко розмножуються, так само хутко й освоюють нові території.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар