Kolo.News.Ukraine.Region

В Одесі на пляж винесло мертвого дельфіна

В Одесі на пляж винесло мертвого дельфіна
В Одесі на пляж винесло мертвого дельфіна Новини України 17 лип 2023 в 09:31

В Одесі на пляж "Дельфін" винесло труп молодого дельфіна. Це сталося 13-го липня, повідомили в Одеській міській раді.

Науковці забрали загиблу тварину для вивчення та встановлення причини смерті.

Після дослідження про цей факт збираються повідомити правоохоронні органи, аби ті визначили шкоду та збитки, завдані тваринному світу внаслідок збройної агресії Росії.

Нагадаємо, досі тривають роботи з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС, у зв’язку з чим зберігається небезпека для населення щодо відвідування місць масового відпочинку на узбережжі та під час купання в Чорному морі.

За інформацією ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», у відібраних 11 липня 2023 року з точки в м. Одесі (морський порт причал № 2) проб морської води виділено холероподібні вібріони НАГ 1 групи Хейберга (виділені холероподібні НАГ вібріони не є збудником холери, але викликають захворювання на гострі кишкові інфекції).

Фахівці кажуть, що останнім часом періодично спостерігається поліпшення якості проб морської води за санітарно-мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками, але тенденція поліпшення має короткостроковий характер. Результати змінюються залежно від погодних умов (температура, напрямок вітру), завдяки яким з морського дна може підійматись осад, а також потрапляти нові засмічені водні маси з боку гирла річки Дніпро.

Наразі на території міста Одеси діє заборона на купання в морі, вилов та вживання свіжої морської риби, інших морських водних біоресурсів, а також риби сумнівного походження.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар