Kolo.News.Ukraine.Region

В Ізмаїлі побудують зерновий термінал на 20 тис. тонн зберігання

В Ізмаїлі побудують зерновий термінал на 20 тис. т зберігання
В Ізмаїлі побудують зерновий термінал на 20 тис. т зберігання Новини України 18 лип 2023 в 13:06

В Ізмаїлі Одеської області планують збудувати складський термінал. На першому етапі обсяг одноразового зберігання становитиме 20 тис. т: чотири склади по 5 тис. т.

Про це в інтерв’ю виданню «Порти України» розповів комерційний директор компанії Soul Marine Іван Ніякий.

«Буде своя лабораторія, ваги та все, що потрібно для обробки вантажів. Необхідне обладнання ми вже закупили», — уточнив Іван.

Через нестачу місця збудувати свій причал компанія не в змозі. Тож має намір працювати через інших портових операторів, що дасть змогу вантажити судна на різних причалах Ізмаїла. Основним портовим терміналом, на який орієнтуються, — ПрАТ «Дунайсудоремонт». Також розглядають співпрацю з ДП «Ізмаїльський морський торговельний порт».

«Крім того, ми хочемо свій майданчик для приймання та вивантаження залізничних вагонів. В Ізмаїлі із цим дуже велика проблема. Порт не заточено під такі вантажопотоки. Працюємо у цьому напрямі», — наголосив Іван Ніякий.

Наразі підготовчі роботи до будівництва термінала вже закінчили, уклали контракт із генеральним підрядником і сплатили аванс.

«Днями заїхала техніка. Перша черга на 10 тис. т буде готова наприкінці серпня, друга — у середині вересня. Тобто вже незабаром почнемо приймати вантажі», — додав чоловік.

Розповів він і про плани компанії. Зокрема, у жовтні планують вийти на 60 тис. т перевалки через свої склади, до кінця року — на 100 тис. т перевалки на місяць. Також хочуть відправляти 10 тис. т свого вантажу як трейдер.

Окрім того, велика увага приділяється розвитку залізничного сполучення з терміналом.

«Можливість приймати не лише автотранспорт, а й вагони, надасть велику перевагу. Це дорогий проєкт, але дуже необхідний. Над цим зараз і працюватимемо», — зауважив Іван Ніякий.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар