Kolo.News.Ukraine.Region

Працівники із Дніпропетровщини допомагають відбудовувати Ольгине та Бобровий Кут на Херсонщині

Два села Херсонської області відбудовують будівельники із Дніпропетровщини.
ТОП Тема
Два села Херсонської області відбудовують будівельники із Дніпропетровщини. Новини України 19 лип 2023 в 18:13

Дніпропетровська область долучилася до проекту «Пліч-о-пліч» та почала роботи із відновлення двох сіл на Херсонщині – Бобрового Кута та Ольгиного. Крім цього, незабаром роботи почнуться у третьому населеному пункті – Старосіллі. Про це повідомив начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Сергій Лисак зазначив, що Херсонська область є одним із регіонів України, який  чи не найбільше постраждав від дій російських окупантів. Загарбники залишили по собі суцільні руїни. Відбудувати  це все самостійно жителям Херсонщини не під силу, тому їм на допомогу приходять українці із інших областей. Так, зараз працівники із Дніпропетровщини відбудовують зруйноване ворогом житло – встановлюють у оселях вікна та двері,  будують дахи,  відновлюють фасади.

Один із працівників із Дніпропетровщини, Віталій, говорить, що працюють усі на совість, намагаються якнайшвидше відбудувати зруйноване житло, адже жителі Херсонщини вже поступово повертаються у звільнені після окупації населенні пункти.

Один із таких мешканців, пан Дмитро. До повномасштабної війни родина чоловіка мала власну землю, комбайн, вирощувала зерно та свиней, самостійно заробляла власними руками. Коли на українську землю прийшов ворог, все довелося покинути. Окупанти все зруйнували та розікрали у рідному для нього Ольгиному. Чоловік сподівається після відбудови знову побачити село гарним та квітучим. І сподівається, що із допомогою друзів  із Дніпропетровщини це можна буде зробити швидше.

Раніше ми розповідали, що Полтавщина допомагає відбудовувати село Правдине на Херсонщині.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар