Kolo.News.Ukraine.Region

Українці, які виїхали за кордон, через 45 днів втратять виплати

Якщо українець перебуває за кордоном довше 45 днів, він матиме шанси втратити державну допомогу. Інфографіка - kolo-ukraine.com
ТОП ТемаВажливо
Якщо українець перебуває за кордоном довше 45 днів, він матиме шанси втратити державну допомогу. Інфографіка - kolo-ukraine.com Новини України 19 лип 2023 в 12:54

Які нововведення у держвиплатах уже найближчим часом чекають українців, які виїхали закордон або переїхали у інший регіон– читайте у статті.
Відомо, що українці, які змінили місце проживання після повномасштабного вторгнення, могли отримувати щомісячну допомогу від держави, де б вони не були. Усього в Україні налічується близько 7 мільйонів ВПО, на їх підтримку у 2023 році держава спрямувала 57 млрд гривень виплат.


З 1 серпня держава припинить виплачувати кошти тим, хто виїхав далі закордон та тим, хто повернувся додому. Про це повідомила Дарія Марчак в ефірі телемарафону Єдині новини.


Зокрема: українці, які перебувають за кордоном 45 днів без вагомих причин, не вважатимуться ВПО і будуть позбавлені державних виплат з 1 серпня.
Інформація з приводу того, чи виїжджала людина за кордон, у держави є:


– Якщо через державні реєстри будемо бачити, що людина протягом тривалого часу перебуває за кордоном і для цього немає таких тимчасових підстав, як лікування, стажування, відрядження, то тоді виплати такій особі буде припинено. Але якщо у державних реєстрах помилкова інформація, або людина чи родина вже повернулися з-за кордону, то людина може уточнити інформацію в органах соціального захисту, і такі виплати продовжаться, – сказала заступниця міністра.


Також виплати будуть припинені тим, хто повернувся у своє місце проживання.


Нагадаємо: 11 липня Кабінет Міністрів ухвалив постанову, якою уточнив параметри надання допомоги внутрішньо переміщеним особам.
Зокрема, для всіх внутрішньо переміщених осіб, які проживають в Україні і отримують допомогу, з 1 серпня 2023 року буде автоматично продовжено виплату ще на 6 місяців, до кінця січня 2024 року, у визначеному розмірі для осіб з інвалідністю та дітей – 3 тисячі гривень та для інших осіб – 2 тисячі гривень.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар