Kolo.News.Ukraine.Region

Вночі російські окупанти атакували Одещину десятками ракет та ударних дронів

Фото ДСНС України.
ТОП Тема
Фото ДСНС України. Новини України 19 лип 2023 в 08:00

Російські терористи в ніч на 19 липня завдали масованого удару по території Одеської області. Цілили у портову та критичну інфраструктуру. Обійшлося без жертв, але є пошкоджені будівлі, травми внаслідок ударів зазнали три цивільних особи. Про це повідомили у Одеській  обласній військовій адміністрації.

Під час атаки російські окупанти використовували ракети типу «Онікс»,  Х-59, Х-22. Також паралельно із ракетами на область запустили ударні безпілотники іранського виробництва типу “Shahed-136”.

Повідомляють, що сили ППО збили ракету Х-59 на підльоті до берега. Ракета впала у одному  із кварталів міста та утворила величезну вирву. Вибухова хвиля пошкодила кілька будинків, поранення отримали троє цивільних.

Ракети Х-22 та «Онікс» ворог направив на портову та критичну інфраструктуру. Внаслідок атаки є влучання у олійний та зерновий термінали, пошкоджені обладнання для завантаження, резервуари. Вибухи спричинили пожежу, які ліквідовують всі компетентні служби.

Також повідомляють про враження промислового об’єкту у Одеському  районі. Там внаслідок ударів уражені складські приміщення із феєрверками та тютюном. Сталася пожежа на площі понад 3 000 квадратних метрів.

Під час атаки в небі над Одещиною збили вісім безпілотників “Shahed-136”. У Коблевськійгромаді внаслідок падіння уламків загорілися та були пошкоджені туристичні бази і готелі. Отримали травми двоє цивільних.

Під час знищення ракет та дронів вибухова хвиля пошкодила кілька багатоповерхівок у ЖК на території Одеси. За медичною допомогою звернулися щонайменше шестеро жителів міста, у тому числі – 9-річний хлопчик, які отримали поранення уламками скла та інших предметів.

Нагадаємо, напередодні вночі ворог атакував Одесу та Миколаїв «Шахедами» і «Калібрами».


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар