Kolo.News.Ukraine.Region

Чоловіку, який наводив російські атаки по підрозділах ЗСУ на Дніпропетровщини, оголосили вирок

Тюремний строк отримав інформатор, який наводив російські удари по підрозділах Збройних Сил України на Дніпропетровщині.
Тюремний строк отримав інформатор, який наводив російські удари по підрозділах Збройних Сил України на Дніпропетровщині. Новини України 21 лип 2023 в 17:59

Тюремний строк отримав інформатор, який наводив російські удари по підрозділах Збройних Сил України на Дніпропетровщині. Цього колаборанта раніше затримала Служба безпеки України.

За інформацією Служби безпеки України, засуджений намагався встановити координати баз технічного обслуговування військової техніки українських захисників.

Отриману розвідінформацію він передавав агресору для підготовки прицільних повітряних ударів по українських об’єктах. За кожне виконане завдання зловмисник отримував від росіян грошову "винагороду".

Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив затриманому 8,6 років тюремного ув’язнення.

За даними слідства, російським інформатором виявився мешканець Синельниківського району. Після початку повномасштабного вторгнення рф чоловік ініціативно почав публікувати фото і відео з місць базування Сил оборони.

Таким чином він потрапив у поле зору російських спецслужб, які за гроші запропонували йому співпрацю на користь країни-агресора.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар