Kolo.News.Ukraine.Region

Одесою пронесли дванадцятиметровий прапор, який приїхав із героїчної Миколаївщини

Одещина долучилася до патріотичної акції
Одещина долучилася до патріотичної акції Новини України 01 трав 2023 в 11:00

Запорізьке об’єднання «DreamTeam» ініціювало всеукраїнську акції на підтримку Збройних Сил України під назвою #ВСЕєУКРАЇНА!#ВСЕєПЕРЕМОГА!#ВСЕєЗСУ. Цього тижня до неї долучилися на Одещині. Про це повідомили у Одеській обласній військовій адміністрації.

Під час акції на Одещині учасники пронесли дванадцятиметровий державний прапор, який приїхав із незламної Миколаївської області. На прапорі поставив підпис виконувач обов’язків голови Одеської ОВА Борис Волошенков, далі стяг передадуть до Кіровоградської області.

У акції взяли участь представники громадської ради при Одеській ОВА, студенти, громадськість, курсанти із закладів на Одещині, матері загиблих героїв Світлана Кирилова та Наталія Руденко. Усі учасники вшанували хвилиною мовчання загиблих у війні та жертв сьогоднішніх ракетних ударів по України.

Нагадаємо, раніше у Полтаві відкрили меморіальну дошку Герою України Віталію Грицаєнко.

Віталій Грицаєнко служив у окремому загоні спецпризначення «Азов», був заступник командира. Повномасштабне вторгнення російської федерації воїн зі зброєю у руках зустрів у Маріуполі. Його група брала участь у численних зіткненнях та знищення ворога під час боїв. Так, 27-го лютого, його підрозділ відбив чотири спроби висадки десанту. А 1-го березня азовці розбили повністю ворожу колону, яка рухалася на Маріуполь. Під час бою 15-го березня Віталій Грицаєнко особисто знищив два російських броньовики «Тигр».

Загинув герой у бою, 19-го березня знищила близько взводу окупантів, танк, два ворожих БТР. Віталій Грицаєнко під час обстрілу отримав смертельну поранення у обличчя. За особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, воїну присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар