Kolo.News.Ukraine.Region

За Одесу обов'язково буде відповідь російським терористам – Зеленський

За Одесу обов
ТОП Тема
За Одесу обов'язково буде відповідь російським терористам – Зеленський Новини України 23 лип 2023 в 19:00

Президент України Володимир Зеленський відреагував на нічний обстріл Одеси, запевнивши, що російським терористам обовʼязково буде відповідь.

«Цієї ночі в Одесі одна людина загинула. Мої співчуття рідним і близьким. 20 людей травмовані, і серед них четверо дітей. 11 років, 12 років, двоє 17-річних. Усім надається необхідна допомога. І я дякую кожному й кожній, хто з Одесою. Дякую всім у місті, хто допомагає постраждалим та з розбором завалів. Рятувальники й лікарі, військові й поліцейські, волонтери та місцева влада. Бізнес, який долучився. Дякую й усім містянам. Дуже важливо допомагати одне одному та своєму місту!» – наголосив Президент України.

Глава держави зазначив, що всім, хто постраждав від цієї чергової терористичної атаки, надають допомогу.

«Мішенню всіх цих ракет є не просто міста, села чи люди. Їхня мішень – це людяність та основи всієї нашої європейської культури. Цієї ночі російська ракета – а це була Х-22, протикорабельна ракета, – влучила у вівтар Свято-Преображенського собору Одеси… Один із найцінніших соборів України. У 1936 році його розграбували та знищили більшовики. Вже у незалежній Україні собор був відновлений. І ось знову терористи намагаються його знищити. Загалом лише цієї ночі в Одесі майже 50 будинків були пошкоджені, з них 25 – памʼятки архітектури. Історичний центр. Світова спадщина, яку взяла під свій захист ЮНЕСКО. Постраждала й будівля консульства Греції, і це вже друга консульська установа в Одесі, яку зачепив російський терор. Лише три дні тому через іншу таку атаку була пошкоджена будівля консульства Китаю», – написав Зеленський.

Президент зауважив, що Італія пообіцяла допомогти з відновленням історичних памʼяток України.

Читайте також: Ворог обстріляв Дніпропетровщину з РСЗВ та важкої артилерії

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар