Kolo.News.Ukraine.Region

Жахлива ніч на Одещині: ворог вдарив ракетами по Одесі та області

Жахлива ніч на Одещині: ворог вдарив ракетами по Одесі та області
ТОП Тема
Жахлива ніч на Одещині: ворог вдарив ракетами по Одесі та області Новини України 23 лип 2023 в 10:00

У ніч з 22 на 23 липня російські війська здійснили чергову масовану атаку по території Одеси та області. Станом на 4:00 годину ранку встановлено, що унаслідок ворожого обстрілу міста загинула 1 людина та 22 – поранено, з них – 4 дитини.

Унаслідок ракетної атаки пошкоджень та руйнувань зазнали об’єкти цивільної інфраструктури, багатоповерхові та приватні житлові будинки, автомобілі громадян. У багатьох будинках пошкоджені фасади та дахи, вибиті вікна.

Пошкоджень зазнала і одна з релігійних споруд у центрі міста, де спалахнула пожежа.

Працівники поліції спільно з представниками інших служб працюють на місцях подій.

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, в ніч на 23 липня ворог вчергове здійснив масований обстріл Одеси. За попередніми даними ракетами «Калібр», Х-22, «Онікс», «Іскандер –К» та «Іскандер-М».

Внаслідок обстрілу загинув 49-річний чоловік, та щонайменше 19 місцевих жителів отримали множинні поранення, серед яких 4 дітей. Інформація щодо інших постраждалих уточнюється.

Через атаку ворога пошкоджено та зруйновано значну кількість цивільних об’єктів, зокрема багатоквартирні та приватні будинки, офісні приміщення, автомобілі та Спасо-Преображенський собор.

На місцях подій працюють прокурори, слідчі СБУ та працівники поліції, які фіксують черговий воєнний злочин рф. Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється.

Читайте також: Ворог обстріляв Дніпропетровщину з РСЗВ та важкої артилерії

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар