Kolo.News.Ukraine.Region

На Черкащині засудили лікаря, який здавав росіянам інформацію про розташування українського ППО

Чоловіка затримали під час передачі інформації ворогу
Чоловіка затримали під час передачі інформації ворогу Новини України 02 черв 2023 в 10:00

У Черкаській області суд визнав винним у державній зраді жителя області, який передав російським спецслужбам інформацію про розташування ППО. Підозрюваний отримав 15 років позбавлення волі. Про це повідомили у Офісі генерального прокурора.

У суді прокурори довели, що чоловік, який був лікарем у Черкасах, виконував завдання своїх кураторів із фсб росії. Зрадник передавав російським окупантам розвідувальну інформацію, яку пересилав за допомогою одного із месенджерів. Зокрема, надіслав ворогу дані про розташування блокпостів, адміністративних будівель правоохоронних органів на території Черкас та Черкаської області та військових об’єктів. Також задокументували, що зрадник встановив місце, де розташовувався один із підрозділів протиповітряної оборони Збройних Сил України.

Під час передачі інформації про місце дислокації систем протиповітряної оборони представникам спецслужб ворога чоловіка затримали співробітники СБУ.

До вироку суду чоловік перебував під вартою, а тепер проведе за ґратами найближчі п'ятнадцять років.

Нагадаємо, раніше жінка із Одеси, яка збирала гроші для російських окупантів, отримала покарання у вигляді 11 років позбавлення волі. Двоє родичів одеситки із 2016 року входили до складу терористичного угрупування «днр спарта» і воювали проти України. Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації зрадники увійшли до складу регулярних підрозділів російської армії та брали участь у окупації Маріуполя та частини Херсонської області. Одеситка організувала для бойовиків збір коштів і за це отримала заслужене покарання.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар