Kolo.News.Ukraine.Region

Застава у 150 млн грн: суд арештував колишнього одеського військкома Борисова

Застава у 150 млн грн: суд арештував колишнього одеського військкома Борисова. Фото: Суспільне
Важливо
Застава у 150 млн грн: суд арештував колишнього одеського військкома Борисова. Фото: Суспільне Новини України 25 лип 2023 в 20:13

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід колишньому начальнику Одеського обласного центру комплектування та соціальної підтримки Євгену Борисову – тримання під вартою протягом 2-х місяців з можливістю внесення застави у розмірі 150 мільйонів гривень.

Як відомо, 24 липня працівники ДБР спільно з прокурорами ОГП затримали колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова.

Борисова підозрюють:

  • у набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави активів, вартість яких більш ніж на шість тисяч п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи;
  • у нез’явленні вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану;
  • в ухиленні військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчиненому в умовах воєнного стану.

Санкції статей передбачають обмеження волі до 10 років позбавлення волі.

Що відомо:

Під час розслідування журналістів видання "Українська правда" стало відомо, що родина Євгена Борисова під час повномасштабної війни Росії проти України придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автівок на мільйони доларів.

Після скандалу з майном в Іспанії Володимир Зеленський дав термінове доручення Головкому Залужному негайно звільнити з посади одеського військкома Євгена Борисова.

В суботу 22 липня Євгену Борисову оголосили про підозру у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та в умисному ухиленні від несення служби. Колишній посадовець намагався втекти від слідства, при цьому він використовував елементи конспірації – змінював номери телефонів, автомобілів тощо, місце розташування.

Колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова, якого підозрюють у незаконному збагаченні та порушенні порядку несення військової служби, затримали 24 липня у Києві.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар