Kolo.News.Ukraine.Region

На Кіровоградщині відновили роботу понад 93% підприємств

На Кіровоградщині відновили роботу понад 93% підприємств
На Кіровоградщині відновили роботу понад 93% підприємств Новини України 26 лип 2023 в 10:06

У Кіровоградській області частково або повністю відновили роботу понад 93% промислових підприємств, які не працювали внаслідок повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Всього до повномасштабної війни в регіоні діяли 500 підприємств.

Про це розповіла директорка обласного департаменту економічного розвитку та торгівлі Наталія Ревенко Суспільному. Однією з найбільших галузей в області є переробна промисловість. Нарощує обсяги легка промисловість. В текстильному виробництві, якщо порівнювати з 2022 роком, обсяги збільшуються.

"Збільшення відбулося внаслідок роботи швейної фабрики "Зорянка", бо раніше вони орієнтувалися на європейський ринок, нині ж випускають накидки, плащі, куртки", - , сказала Наталія Ревенко.

На липень 2023 року в області працюють: 144 підприємства харчової промисловості; 79 машинобудівних підприємств; 41 підприємство у галузі деревообробної промисловості; 259 підприємств виготовляють неметалеву мінеральну продукцію; 26 підприємств добувної промисловості; 22 підприємства хімічної промисловості; 19 підприємств легкої промисловості; 13 металургійних підприємств.

Релоковані підприємства До Кіровоградської області релокувалися 84 підприємства.

У Кропивницькому розмістились 54, в Олександрії — 21, у Світловодську — шість, у Знам'янці, Новомиргороді та Бобринці — по одному.

"Для нас це важливо, бо наша територія і наші приміщення, які не працювали. Це залучення місцевих жителів, надання їм робочих місць", – сказала керівниця департаменту.

Із релокованих підприємств — 27 промислових, 24 підприємства працюють у сфері транспорту і складського господарювання, поштової та кур'єрської діяльності, тимчасового розміщення й організації харчування, професійної наукової й технічної діяльності, охорони здоров'я й надання соціальної допомоги. Ще 16 — торгівля, 11 — інформації та телекомунікації.

На цих підприємств працюють 309 штатних працівників, 131 з яких – переселенці. Дев'ять підприємств з 84 планують розпочати роботу. За словами Наталії Ревенко, там потребують продавців, кухарів, бухгалтерів та підсобних працівників.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар