Kolo.News.Ukraine.Region

В Україні не вистачатиме 4,5 млн працівників: Мінекономіки

В Україні не вистачатиме 4,5 млн працівників: Мінекономіки
Важливо
В Україні не вистачатиме 4,5 млн працівників: Мінекономіки Новини України 26 лип 2023 в 14:55

За оцінкою Міністерства економіки, протягом наступних десяти років Україні доведеться додатково залучити 4,5 мільйона співробітників на ринок праці.

За словами фахівців, потреби робочої сили лише зростатимуть у повоєнну епоху відбудови суспільства.

Зазначається, ще до початку повномасштабного вторгнення Україна стикалася з нестачею робочої сили. Але зараз, коли понад 6 млн українців були вимушені виїхати за кордон, економічна ситуація в країні стала ще більш критичною.

"Відновлення ринку праці - це не наслідок перемоги, це шлях до перемоги", - наголосила заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна.

Україна проводить з цього приводу консультації з Міжнародною організацією з міграції (МОМ) і Міжнародною організацією праці (МОП).

"Попереду нас очікує тісна співпраця задля допомоги державі на її шляху до відновлення і формування перспективнішого майбутнього України та її народу. Економічне відновлення має першочергове значення для цього процесу", – зазначив голова представництва МОМ Ан Нгуєн.

Як випливає з повідомлення, йдеться, зокрема про оновлення ринку праці в Україні на основі нових економічних реалій.

"На часі закласти підвалини для оновленого ринку праці, який знайде найкраще застосування знанням, навичкам та здібностям, якими володіють люди, і запропонує їм нові економічні можливості, гідну працю та соціальний захист. Ми підтверджуємо свою готовність підтримувати зусилля України в цьому напрямку", - заявив Національний координатор МОП Сергій Савчук.

У Мінекономіки зазначають, що сприяючи співпраці та взаємодії між ключовими зацікавленими сторонами, включно з МОМ та МОП, Уряд України робить значний крок до побудови стійкого ринку праці та досягнення сталого розвитку у повоєнних реаліях. Читайте також, у Кіровоградській області частково або повністю відновили роботу понад 93% промислових підприємств, які не працювали внаслідок повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар